Vakavasti ja vallattomasti - Jaana Paju jaanapaju.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Eliitti on mitä 1/2

"Kerro minulle Mitä ELIITTI on sinulle?" - Kysytty FB:ssa 2.5.2014. Asia edellä, nimiä ei mainita. 

1) Eliitti tarkoittaa ns. vanhaa rahaa, aatelisia jne. Eliittiin ei pääse ostamalla, maksamalla eikä naimalla. 

2) Talouspoliittinen valtablokki, tavallaan 1%. Pankkiirit, poliitikkojen korkeimmat päättäjät, yritysjohtajat ja vastaavat. 

3) Eliitti on se kansanosa, joka asettaa normit muille, mutta ei välttämättä itse elä asettamiensa normien mukaan. Eliitillä ei ole mitään tekemistä käytännön kanssa. 

4) Suomen eliitti on 10-20 %:n ahneuteen sairastunut loiseläjäjoukko, joilla on monia etuoikeuksia sekä etuuksia ja joka vaurastuu ja elää liian vanhaksi ja kalliisti kansan kustannuksella. Ahneus on riippuvuussairaus, johon odotellaan virallista diagnoosia. 

5) Eliitti on sairastunut ihmisryhmä. Eliitti on sokea ryhmä ihmisiä jotka ovat sokeutuneet omaan ahneuteensa. Rikkaiden eliitti ei ole enää kiinnostunut siitä miten muut ihmiset voivat. Lopunajan ajattelussani tämä eliitti on välttämätön tuhon ainesosa. Eliitti on "olemisen sietämätöntä keveyttä" valittavien työntekijöiden kustannuksella. Eliitti on parasiitti joka hyötyy muista ihmistä.

6) Eliittiä tarvittiin joskus suojelemaan "omaa maataan ja kansakuntaa" = isänmaa - nyt sitä ei ole, koska kaikki yhdistyy = globalisaatio ja tuhoutuu satavarmasti.

7) Ei sellaista ole, eliitti on se osa kansasta, joka luulee olevansa toisen yläpuolella älyllisesti/taloudellisesti ja siten etuoikeutettua kaikessa yhteiskunnallisessa toiminnassa.

8) Eliitti on tietääkseni ainoa ryhmä joka syntyy ulkoapäin. Laumasieluiset, massojen vipuvoimaan tukeutuvat ja alemmuuden tunteita potevat ihmiset muodostavat harhaisen joukon jonka kokema turhautuneisuus vaatii jonkinlaisen "vihollisen" josta oma alemmuus ja turhautuminen kumpuaa. Siten synnytetään myös maailmankuva jossa omat, arkisetkin murheet ovat jonkun etäisen ryhmän tahallaan aiheuttamia.

9) Eliitti on joukko joka pitää käsiään kaulasi ympärillä ja väittää omaavansa oikeuden siihen sinulta saadun valtakirjan kautta. 

10) Sana 'Eliitti' - perusmuodossaan - tarkoittaa käsittääkseni sellaisia asioita kuin 'Eliittiyksikkö' 'elitserien' 'Muusikoiden eliitti' ... siis jonkinlainen "Top of the pops..." ... ja nimenomaan sillä jengalla, että 'Klassisessa eliitin määritelmässä' kyse on nimenomaan Poikkeuksellisesta Henkilökohtaisesta Kyvykkyydestä, tietyssä rajatussa asiassa.

Tätä sanaa käytetään nyt tituleeraamaan jotain sekalaista spedejoukkoa, joiden ainoa uniikki henkilökohtainen ominaisuus on se, että ovat perineet tai kahmineet tarpeettoman paljon omaisuutta ja/tai/eli valtaa. Tämä ei ole 'Eliitin' määritelmä. Ei minun maailmassani. Termin käyttö aiheuttaa ansiotonta arvonnousua sen kohteelle. Pitää löytää osuvampi termi.

11) Eliitti vai? 

- Tunnen paljon kavereita joilla on muutama miljoona. Ne on sitä pienomistaja joukkoa, ei ne vaikuta mihinkään. Haluavat vaan suojella pientä pesämunaansa ja oikeasti kamppailevat pikaista köyhtymistä vastaan ihan samalla tavalla kuin peruspäivärahalla olevat taistelee leivästä.
- Joku Hesarin päätoimittaja, voi luulla olevansa jotakin. Seuraavana päivänä on työtön ja sossuun jonottaa. Ei sellaista voi eliittinä pitää vaan tollona.
- Olli Rehn voi kuvitella olevansa jotakin. Se jätkä on saksalaisten pankkien juoksupoika. Kun ihmisten silmät aukeaa, se on rikollinen ja roikkuu torilla. Ei juoksupoika ole eliittiä.
- Zyskovits, Sasi jne. pitkän linjan poliitikot? Lienette huomanneet, ne tienaa pitkiä aikoja paljo, varastaa enemmän. Silti niillä ei ole sen vertaa että eläisivät säästöillään. Ne on vaan täitä jotka imee rahaa kun saavat, ei omia ajatuksia, kykyä ajatteluun, omaisuutta. Täi ei ole eliittiiä. 

Mä toverinna K:lle sanoin että oikeesti me ollaan eliittiä. Sen lisäksi että ollaan nälkärajan yläpuolella, 
kirjotetaan ja vaikutetaan ajatteluun todella laajasti. Meidän yläpuolella on vain tosi rikkaat jotka omistaa. Niitä on muutamia satoja maailmassa.

Omissa mielikuvissaan voi kuka tahansa mistä positiosta tahansa tuntea olevansa eliittiä, eliitti on siis suhteellista. Kaikkialla olevia itsestäänselvyyksiä on vaikea kyseenalaistaa, eritoten, kun vaihtoehdot leimataan eilisiksi. 

Eliitti keskittyy oman maailmansa valheeseen ja verkottuneeseen megalopolikseen ja ei ole kiinnostunut näiden rajojen takana olevista takamaista (kansa jne.) Eliitti on sitä, että kaikki varmistavat asemansa eli kaivautuvat poteroihinsa, siis haluavat oman veneen - eikä olla samassa veneessä - koskee virkaeliittiä. 

Kansallinen makropolitiikka on ohi, se vain häiritsee"resurssien optimaalista jakoa", kansainvälisyydellään pröystäilevä eliitti kuittaa kaikki protestit leimataan yleisesti populismiksi. Alex Stubb käyköön esimerkistä ja silti hänellä on vankkumaton suosio niiden silmissä, jotka itseasiassa ovat jo kuilun reunalla.

Mutta kuilun reunalla olemme me kaikki, tähän johtaa se eksytys joka on menossa ja sen takana on 
varsinainen pankkieliitti, joka himoitsee sotaa ja vallan uudelleen jakoa - NWO.

===

Vastaajien nimiä ei mainita, mutta tunnistatko tuon edellisen kirjoittajan?

"Me kirjotetaan ja vaikutetaan ajatteluun todella laajasti".

Kynä on miekkaa terävämpi? 

Entä oman näkemykseni sanasta Eliitti?

Sanan merkitys on kapeutunut ja saastunut, mutta minulle, jotain seuraavaa se voisi olla:

Eliitti kunnioittaa elämää, pukeutuu kevyesti, syö kun on nälkä, nukkuu kun nukuttaa, tekee töitä kunnon virtauksella, toimii antautumuksella, antaa omastaan auliisti, ja menee nukkumaan väsyneenä, ja hyvällä omallatunnolla. Rakastaa kaikin voimin, maailman loppuun asti. 

Tai paremminkin tuo voisi olla Ylellistä Elämää.

===

​Kiitos kaikille vastanneille. :-)

Eliitti 2/2 > Vapaavuoron puolella

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Perkele rouva Paju, nyt kyllä puhut sellaisilla sanoilla, että pitää sanoa suoraan....... Puhutpa juuri niinkuin itsekin osaan ajatella, vaikka sanoa en osaisikaan, tai uskaltaisi.

"4) Suomen eliitti on 10-20 %:n ahneuteen sairastunut loiseläjäjoukko,"

Suoraan sanominen puhdistaa ilmaa. Toivottavasti se puhdistaisi myös tällä palstalla. Eliittiä edustavat tietenkin vastaisivat kehumalla erinomaisuuttaan ja oikeuttaan rikkauksiin, ja kuinka ne ovat juuri niitä, jotka pitävät maata pystyssä.

Tosiasia on, ja se on taivahan tosi, että Eurooppa ja Suomi ovat olleet 20-30 vuotta oikeisto-enemmistön hallitsemaa, ja mihin Eurooppa/Suomi on ajautunut?... Täydelliseen taloudelliseen umpikujaan samalla kun nämä hyväkkäät ovat rikastuneet.

Kansa kurjistuu ja tämä roskajoukko rikastuu. Hienoa Jaana sanotut sanasi. Olet oikeassa.

Raivostuttavaa, että loiseläjäjoukko on ajanut maan tilaan jossa tavalliset ihmiset joutuvat vararikkoon ja ulosoton asiakkaiksi, jossa nämä perkeleen otukset rikastuvat niidenkin kustannuksella.

Enpä tule, enkä sano mitään, kun en tämän enempää tuohdukseltani osaa, mutta onpahan oikeaan osuva blogi.

Mä arvostan rohkeaa puhetta. Ohimosuonet punehtuvat niissä piireissä jotka kokevat alitajuista syyllisyyttä jokatapauksessa...

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Kansa on puhunut. Kirjasin ylös.

Että Eliitti alas.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Kysymys on tietenkin kansainvälisestä ilmiöstä. Ei vain Suomesta johon aihetta ei avauksessa vietykään.

Terveisiä metsämökistä. Aah, on se niin ihanaa viikon kerrostaloasumisen jälkeen... Noo, vitsi, vitsi.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Ylellisestä OK-asumisesta siirrytty kerrostaloon,
no niin, yksi etappi ja maali, miltäs nyt tuntuu?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Harkittu maali. Pitkään harkittu ja pitkään myyty.
Hyvältä tuntuu.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Hyvää työtä Jaana, ei siis hyvää yötä - vaikka sekin joskus tuntuu adekvaatilta jopa aamulla .... :)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Loistava kirjoitus!
Tämä pieni joukko jolla on valtaa, myyvät koko ajan kansalaisten oikeuksia ja vaikutusvaltaa yhä kauemmaksi kansasta:
Omasta kunnasta => maakunnan "pääkaupunkiin" ja sieltä => Helsinkiin ja edelleen => Bryssään => Berliiniin, josta valta siirretään paikkaan jossa se "on kuin pankkiin pistäisi".

Esimerkkinä vaikkapa koulut kunnassasi. Josta aiemmin kunta päätti itsenäisesti.
Nyttemmin => valtio kiristää taloudellista tukea => koska "pitää leikata" => koska piti päästä EU-kuntoon => ja kun päästiin EU-kuntoon, pitää kaikkien olla samalla viivalla, eli pohjoismainen hyvinvointi on piikkinä EUssa = tasattava => toimenpide, josta hyötyvät super-rikkaat, koska mitään esimerkkiä hyvinvointiyhteiskunnasta ei enää ole.

Oikea nimitys tälle politikko-parvelle on:
- maansa ja itsenäisyyden myyjät, pikku-Quislingit, Juudakset, kurjistajat, yhteiskunnan loiset

Siis:
itsenäisyyden myyjä Lipponen, Koivisto jne., kurjistaja-Katainen, aate-myyjät Jutta & Paavo jne.

Henry

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Yön yli on nukuttu. Ollaanko samaa mieltä vielä eliitistä?

"5)Eliitti on sairastunut ihmisryhmä. Eliitti on sokea ryhmä ihmisiä jotka ovat sokeutuneet omaan ahneuteensa. Rikkaiden eliitti ei ole enää kiinnostunut siitä miten muut ihmiset voivat. Lopunajan ajattelussani tämä eliitti on välttämätön tuhon ainesosa. Eliitti on "olemisen sietämätöntä keveyttä" valittavien työntekijöiden kustannuksella. Eliitti on parasiitti joka hyötyy muista ihmistä."

Eliitti on sokea. Eliitti on ahne. Eliitti on tuhon ainesosa.
Mikä tuossa on väärin? Mikä, mikä, mikä?

Ihmiskunta elää lopun aikoja, sillekin on perusteensa vaik' ei edes pohdittaisi asiaa uskonnollisen dialogin pohjalta.

Minä nimitin eliittiä eilen "otuksiksi" joka on kyllä rumasti sanottu.
Mutta,,, kun eliitille ei puhe riitä. Jos puhe ei riitä,- tai sen ymmärtäminen, voidaan puhua rumallakin kielellä, tai kuin eläimistä puhuttaisiin.

Mistä helvetistä eliitti on ollut valmis luopumaan? Mistä, mistä, mistä?
Miksi ette vastaa? Ette, eliitti ole vastannut tuohon kysymykseen koskaan.

Lopun ajat ovat tiettyä helvettiä eliitillekin. Eliitti tietää, että kykenisi ratkaisemaan ongelmia vain luopumalla ahneudesta... Ei eliitti luovu, siinä suurin taloudellinen ongelmamme yhteiskunnallisesti.

Ei eliitti pysty luopumaan, raha on eliitin jumala. Eliitti käy kirkoissa kun se on eliitin ehdoilla tehty, ja televisioidaan. Eliitti tulee sinne ulkokultaisuuden takia... Etupenkkeihin.

Saarnapönttöön, ylemmäs muita tulee kaveri, eliittin kuuluva arvonimeltään korkein, niinkuin armeijassa,- piispa.

Etupenkkejä kuvataan. Takarivissä hiljaiset. Ei kuvata. Sinne ääni kuuluu, yrittävät luottaa... Eturivi ei kuuntele, se yrittää pitää kasvoillaan laupeaa ilmettä. Valheellista, laupeaa ilmettä.

Valhetta kaikki tyynni.

Toimituksen poiminnat